3 Fancy Mootools slider

3 Fancy Mootools Slider

A különböző javascript megoldásokhoz a Mootools Javascript függvénytárat használom, ahol sok lehetőséget találhatunk az úgynevezett sliderek megoldására. Most 3 moo lehetőséget mutatok be, amivel interaktívabbá tehetjük weboldalainkat:

1. noobSlide

A noobSlide segítségével kép cserélést, vagy cikkek slideolását is megoldhatjuk, lehet lapozót használni és automatikus vetítést is bekapcsolni. A képek lapozásánál lehetőség van a kép címét, dátumát, vagy akár egy saját szöveget elhelyezni egy átlátszó boxba, de bélyegképek megjelenítése is lehetséges. A legújabb verziót 2008 júniusában adták ki, amihez mootools 1.2 szükséges.

noobSlide: http://www.efectorelativo.net/laboratory/noobSlide/

2. Mootools Content Slider

A Content Slidernél is adott az automatikus lejátszás lehetősége és lapozó gombok is elhelyezhetők. Mivel 2009 nyarán jelent meg a Content Slider v2.0 ezért talán az 1 év különbség előnyt jelent a noobSlide-hoz képest, pedig szintén mootools 1.2 szükséges hozzá.

Content Slider: http://stoutlabs.com/blog/view/updated_mootools_content_slider_class_v2

3. SlideItMoo

A SlideItMoo egy 2008-as Mootools kiegészítés, ami már az 1.2 -es verziónál jár. Képek csúsztatására használható, itt nincs annyi lehetőség mint az előző két esetben, viszont az előre hátra forgásban nagyon jól működik, képek, bannerek körbe-körbe forgására alkalmas.

SlideItMoo: http://www.php-help.ro/mootools-12-javascript-examples/mootools-12-image-slider-slideitmoo/

Érdemes mindhárom lehetőséget kipróbálni és azt választani amelyik a leginkább tetszik nekünk. Professzionális felhasználásra mindhárom alkalmas, ugyanis egy kis hozzáértéssel a Mootools és a Javascript tudás ötvözésével tovább fejleszthetők a sliderek.

Szólj hozzá!

A következő html tagek használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>