Mit kezdjünk az IE 6 bugokkal?

Weboldal készítés IE6 -ra soha többet

A webdesignerek legnagyobb küzdelme már hosszú évek óta az internet explorer 6 böngészővel való kompatibilitás elérése. Néhány éve az újonnan megjelent html, css és javascript technológiák egyre kevésbé jelennek meg normálisan a 9 éves böngészőben. Az IE 6 2001 -ben debütált a Windows XP operációs rendszerrel együtt és a kezdetek óta ismert volt az a hibája, hogy a W3C szabványoktól, köztük az XHTML és CSS szabványoktól nagy mértékben eltért. Van néhány technika arra, hogy ezeket a hibákat, hogy lehet javítani. Nézd meg mit javaslok az Internet Explorer 6 hibáinak javítására.

Tulajdonképpen azt javaslom, hogy ne tegyetek semmit. Most már ne. 2010-et írunk, 9 év telt el az IE 6 megjelenése óta, azóta két verziót lépett a Microsoft a böngészőjük terén és már az IE 9 is elérhető teszt verzióban.

Miért mondom azt, hogy ne tegyünk semmit? A tények azt bizonyítják, hogy az IE 6 használat, mind világszerte, mind Európában és mind Magyarországon is egyre csökken. A gs.statcounter.com statisztikái szerint az IE 6 -ot 2010 októberében Európában 2,93 % használja, ez a szám annyira jelentéktelen, hogy ezért már nem érdemes órákat eltölteni azzal, hogy egy hibát kijavítsunk. Ezenkívül ez a statisztika egész Európára érvényes, érdemes a saját honlapunk statisztikáját megnézni, például a Google Analytics segítségével megtekinthetjük a böngészőket is és lehet, hogy ettől kisebb eredményt találunk.

Mások ok, amiért már nem érdemes foglalkozni az Internet Explorer 6-os verziójával, méghozzá az, hogy 2010. március elseje óta a Google bejelentette, hogy nem támogatja tovább az IE6-ot, ezután néhány nappal a YouTube is szakított a régi böngészővel, 2010. október közepétől pedig a Facebook is jelezte, hogy nem kívánja tovább támogatni a mára nagyon is elavult rendszert.

Érdekesség egyébként, hogy amikor a Google bejelentette márciusi szakítását, egy denveri internetes cég egy hivatalos temetést szervezett az IE6-nak, amire a Microsoft is küldött virágot. Akit érdekel az esemény a következő honlapon olvashat róla információkat: ie6funeral.com

Több szervezet is létrejött annak érdekében, hogy minél több embert meggyőzzenek arról, hogy ne használják az IE 6-os verzióját. Az egyik ilyen szervezet az IE 6 No More, a következő oldalon lehet olvasni róluk: www.ie6nomore.com

Végül pedig szeretném, ha kipróbálnátok, hogy ha beírjátok a google keresőbe, hogy “Worst browser ever”, milyen találatot ad ki a keresőrendszer.

Szólj hozzá!

A következő html tagek használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>